Adana, havalimanı sayesinde aslında yakın gibi görünen şehirlere bile bağlanıyor. Diyarbakır, geçmişte kara yolu ile ulaşılan bir şehirken bugün Adana – Diyarbakır uçak bileti ile ulaşımın sağlandığı bir şehir haline gelmiştir. Tarihi ile kültürel değerleri ile yerli ve yabancı gezginlerin gönlünü fetheden Diyarbakır’a gidip, muhteşem bir gezi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bu tip seyahatler ulaşımın gelişmesi ile artık çok daha cazip ücretler karşılığında gerçekleştirilebiliyor. www.ucakbileti.com.tr bu anlamda size pek çok avantaj sunuyor. Hem kampanyaları takip ederek, hem de çeşitli indirimlerden anında faydalanarak indirimli bir şekilde Adana uçak bileti ya da Diyarbakır uçak bileti satın alabilirsiniz. Neden siz de hayatınızın en güzel zamanlarını geçireceğiniz bu tip bir yolculuğa çıkmıyorsunuz? Hemen hazırlıklara başlamaya ne dersiniz?
Diyarakır Havalimanı, bulunduğu şehir kadar bölgenin de ulaşımı için anlam taşıyor. Saat hem iç hatlar hem de dış hatlar seferleri ile hizmet veren havalimanı, 1952 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Diyarbakır merkeze olan 6 kilometrelik uzaklığı ise hem kent sakinlerinin hem de turistlerin memnuniyetle karşıladığı bir durumdur. Bu kısa mesafeyi, otobüs, servis ya da taksi gibi çeşitli araçlar ile kısa sürede kat edebilirsiniz. Sivil ve askeri olarak kullanımda olan havalimanı, bugün başta Türk Hava Yolları olmak üzere Pegasus Hava Yolları ve OnurAir gibi şirketlerin seferleri ile aktiftir.
Diyarbakır şehri, tarihsel süreci içerisinde farklı isimler ile anılmıştır. İlk olarak M.Ö. 200 ‘de Amidi olarak anıldığı öğrenilmektedir Asur Hükümdarı olan Adad Nirari’ye ait olan bir kılıç kabzasından. Buradan yola çıkarak, bölgenin anılış şeklinin yıllar içinde büyük bir değişikliğe uğradığını anlıyoruz. Mezopotamya ile Anadolu toprakları arasında geçiş niteliği ile özel bir bölge olan Diyarbakır, bugün sahip olduğu değerleri muhafaza etmiş bir şehir olarak, farklı kültürlere yolculuk etmek isteyenlerin hedefinde yer alıyor. Özellikle de seyahat için daha uygun zamanlar olan bahar ve yaz ayları, şehrin de daha yoğun olduğu dönemlerdir. Burada hem tarihsel bir yolculuğa çıkabileceksiniz hem de doğa güzellikleri ve farklı coğrafi şekiller ile karşılaşacaksınız.
Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi
Cahit Sıtkı Tarancı, daha çok ölüm ve benzeri konular ile hüznü sunar okuyucularına. Efsane ismin adına hazırlanıp hizmete sunulmuş olan müze, aynı zamanda Cahit Sıtkı Tarancı’nın 1910 yılında doğduğu evdir. Dolayısıyla önemi de büyüktür. 35 yaş şiiri ile küçük büyük herkesin tanıdığı şair, Ziya Gökalp Müzesi’nin ardından ilginizi çekebilecek ikinci önemli müzedir. Dolayısıyla Diyarbakır geziniz kapsamında mutlaka bulunması gereken duraklardan biridir.
Hz. Süleyman Camii
Diyarbakır’a yolu düşenlerin en çok ziyaret etmeyi tercih ettikleri yer şüphesiz ki Hz. Süleyman Camii ‘dir. Çünkü Maneviyatı, dini değeri ve mimarisi ile cami, kentin en kıymetlilerinden biridir. Türkiye’nin farklı farklı her noktasından ziyaretçi alan cami, 1155 ile 1160 yılları arasında yapılmıştır. Orijinalliğini büyük oranda kaybetmiş olsa dahi, caminin bugün sahip olduğu değer sürmektedir ve bu sebeple siz de gezi programınıza dâhil etmelisiniz.
Dicle Köprüsü (On Gözlü Köprü)
Dicle Köprüsü, Diyarbakır’ın simgesi olan yapılardan biridir. 10 gözlü mimariye sahip olan köprü, 1065 yılında Mervaniler döneminde inşa edilmiştir. Übeyd oğlu Yusuf isimli bir mimar tarafından inşa edildiği kitabesinden anlaşılıyor ve bugüne ulaşmış olması ile dikkat çeken köprü adeta merak uyandırıyor. Herkesin gidip görmek isteyeceği, özellikle geceleri harika bir görünüme kavuşan köprü, sizin de listenizde yer alabilir.