Karadeniz turu yapmak hem yerli turistler için hem de yabancı turistler için büyük bir hayal olduğundan, farklı farklı noktalardan kolay bir şekilde bölgeye ulaşılması son derece önemlidir. Adana üzerinden Trabzon’a ulaşım ise hava yolu ulaşımı sayesinde kolaylaşıyor. Kara yolu ile yorulmanıza ve zaman harcamanıza hiç gerek yok. www.ucakbileti.com.tr üzerinden ya da farklı satış noktalarından Adana – Trabzon uçak bileti satın alabilirsiniz. En uygun şartlarda uçak bileti satın almak için online seçenekleri değerlendirmelisiniz. Çünkü böylece Adana uçak bileti ya da Trabzon uçak bileti çok daha uygun fiyatlar ile alınabildiği gibi, zaman kaybı yaşanmadan ya da yorulmadan alınabilir. Çağın gereklerine uygun olarak seyahat planlamanızı yaparsanız, çok daha konforlu bir yolculuk gerçekleştirirsiniz.
Trabzon Havalimanı ’nın tarihine bakacak olursak, 1995 yılında havalimanı statüsüne kavuştuğunu görsek de, 1957 yılında hava meydanı olarak trafiğe açıldığını görmekteyiz. 1988 itibariyle ise geçici hudut kapısı ilan edilmiştir. Askeri özellikleri bulunmayan tesis, sivil olarak yoğun bir şekilde kullanılmakta ve bölgenin ulaşımında önemli yer tutmaktadır. Şehir merkezine sadece 6 km uzakta yer alması en önemli avantajlarından biriyken, Havaş otobüsleri, servisler ve taksiler gibi çeşitli ulaşım araçlarının tesise hızla ve konforla ulaşım sağlaması da turistler için önemli bir özelliktir. Trabzon Havalimanı’na ulaşımda tercih edebileceğiniz hava yolu şirketlerinin başında elbette ki Türk Hava Yolları gelir. Ülke genelinde sabit olan bu ismin ardından ise Pegasus Hava Yolları, AnadoluJet ve OnurAir sıralanabilir.
Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan ve Karadeniz bölgesinin de en önemli şehirlerinden biri olan Trabzon, ilk olarak muhteşem doğası ve yeşil alanları ile insanın aklını başından alır. Kent genelinde yapılmış olan arkeolojik kazılar gösteriyor ki Yontma Taş devrinden günümüze kadar farklı dönemlerde yaşam izleri söz konusudur. Mağaralar, mezarlar ve çeşitli eşyalar gibi kalıntılar bunun birer kanıtı olmaktadır. Diğer taraftan şehir Bizans, Roma ve Osmanlı dönemlerine dair de önemli yapıları koruyarak günümüze ulaştırmaktadır. Trabzon’a gittiğinizde, eşsiz yaylaları görmeden dönmemelisiniz. Ziyaret için de bahar ve yaz aylarını tercih etmeyi unutmayın. Kent iklimi sebebi ile kış aylarında özellikle yaylaları görmek isteyenler için çok da uygun değildir.
Uzungöl Camii
Uzungöl kent genelinde ünlü bir bölgeyken, burada yer alan cami de görkemli hali ile kentin en önemli yapılarından biri, aynı zamanda en önemli ibadet merkezlerinden biridir. Uzungöl Camii, kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin önemli ziyaret noktalarından biri olarak kabul edilebilir bugün. Adeta gölün kıyısında yer alan bir zenginlik niteliğine sahip olan camiyi, siz de görmelisiniz.
Sümela Manastırı
Trabzon, saymanın çok da kolay olmadığı değerli ziyaret noktalarına sahip bir kenttir. Burada kapsamlı bir gezi için en azından bir hafta ya da 10 gün gibi bir süreye ihtiyaç duyarsınız. Ancak kısa süreli gitmiş olsanız bile şehrin simgesi haline gelmiş olan Sümela Manastırı ’nı görmelisiniz.
Trabzon Müzesi
Trabzon Müzesi, 1900’lü yılların başlarında yapıldığı bilinen eski bir konakta yer alır bugün. Konağın bölgenin ünlü bir bankeri tarafından inşa ettirildiği bilinmektedir. Ayrıca Mustafa Kemal’in de bu konakta eşi Latife Hanım ile birlikte konakladığı bilinmektedir. Bugün ise 2001 yılından beri şehrin en önemli müzesi olarak hizmet vermekte ve turistlerin de ilgisini çekmektedir. Siz de Trabzon gezinizde zaten merkezde bulunan müzeyi ziyaret edebilirsiniz.