Adana’nın ulaşım imkânları, havalimanı kapasitesinin de artışı ile birlikte, ülkemizin pek çok kentini de hedef almıştır. Yani bugün Adana – Gökçeada uçak bileti satın alarak nasıl iki nokta arasında hızla ulaşım sağlanabiliyorsa, ülkemizin pek çok kenti de Adana üzerinden ulaşılabilir hale gelmiştir. Bunun için uygun fiyatlar sunan adresleri tercih ederek, daha da avantajlı yolculuklar gerçekleştirebilirsiniz. Adana uçak bileti ya da Gökçeada uçak bileti satın almak için tercih edebileceğiniz en cazip adres şüphesiz ki www.ucakbileti.com.tr adresidir. Buradan uçak bileti satın almak için sadece bilgisayar ya da akıllı telefon ve de internet bağlantısına ihtiyaç duyacaksınız. Uzak ya da yakın uçak bileti satış noktalarına gitmek zorunda değilsiniz. Hizmet artık bu şekilde ayağınıza geliyor.
Çanakkale’nin ikinci havalimanı olan Gökçeada havalimanı, 2010 yılında hizmet vermeye başlamıştır ve günümüze kadar da hizmetini sürdürmüştür. Sivil niteliği ile nispeten kısıtlı bir kapasite ile hizmet veren tesis, büyük kentlerden Gökçeada’ya ulaşımda çok etkilidir. Belirtelim ki tesisin dış hatlar terminali ve de uçuşları mevcut değil. Tesisin merkezi noktalara olan uzaklığı ortalama 2,5 km kadardır ve ulaşımda taksiler yoğun olarak kullanılır bu bölgede. Çevreden havalimanına ulaşımda da taksiler en kullanışlı seçenektir. Diğer taraftan tercih edebileceğiniz hava yolu şirketleri ilk olarak Türk Hava Yolları olmak üzere, AnadoluJet gibi şirketlerdir.
Gökçeada, ülkemizin en batı noktası olma özelliğinin yanında ülkemizin en büyük adası olma özelliğine de sahiptir. Saros Körfezi girişinde yer alan ada, Çanakkale’nin bir ilçesidir. Daha çok doğası ile akılda kalan bölge, tatilcilerin yoğun ilgisi ile karşı karşıya kalıyor. Bahar ayları ile birlikte, adaya olan ilginin de arttığı gözleniyor. Adanın iklim özelliklerinden bahsetmek gerekirse ise daha çok Akdeniz ikliminin etkileri gözlenmekle birlikte, Marmara iklimi de etkisini hissettirmektedir. Genel olarak bahar ayları ile birlikte tatil için uygun hal alan bölge, ısı değerleri anlamında olumlu olurken, yılın neredeyse tamamında yoğun olarak rüzgâra maruz kalmaktadır. Siz de Gökçeada’ya gitmeyi düşünenlerdenseniz, özellikle bahar ve yaz ayları ideal olacaktır. Kış ayları daha sakin zaman geçirmek isteyenlere uygun olacaktır.
Gökçeada Peynir Kayalıkları
Doğa eli ile ortaya çıkmış olan kayalıklar, muhteşem görünümü ile gezginlerin duraklarından biri oluyor. Hayranlık uyandıran bölgeye, sadece deniz yolu ile ulaşılabilse de, kesinlikle görülmesi gereken bir güzellik olduğunu belirtmek gerek. Gökçeada Peynir Kayalıkları ‘nı siz de adadaki gezi planınıza eklemelisiniz.
Gökçeada Aydıncık Plajı
Gökçeada daha çok muhteşem kıyıları ile bilinir. Hem güneşlenme hem de yüzme için ideal olan bu kıyılar aynı zamanda sörf ve rüzgâr sörfü gibi çeşitli su sporları için de tercih edilmektedir. Gökçeada Aydıncık Plajı ’nın sahip olduğu bu niteliklerin yanında, plaj boyunca yer alan küçük yeme içme işletmeleri önemli bir hizmettir. Burada uzun bir tatil planlayabilirsiniz.
Gökçeada Sualtı Milli Parkı
Kuzulimanı ve Kaleköy arasında yer alan ve de 1999 yılı itibariyle milli park ilan edilen bölge, eşsiz zenginliği ile dalıcıları bölgeye davet ediyor. Üç tarafı denizler ile çevrili bir ülke olarak, dalış meraklılarına çok sayıda farklı niteliğe sahip dalış noktası sunmaktayız. Gökçeada Sualtı Milli Parkı ise bu anlamda sahip olduğu güzellikleri ile koruma altına alınmış özel bir bölgedir. Çok uzak yerlere gitmeden de büyülü bir sualtı yolculuğuna çıkmanız mümkün.