Çanakkale, ülkemizin en özel köşelerinden biridir. Tarihi ve doğası ile ziyaret için ideal olan şehir, Ankara’da hava yolu ulaşımı sayesinde kolayca ulaşılabilen bir merkez. Bunun için sadece www.ucakbileti.com.tr fırsatlarını değerlendirerek Ankara – Çanakkale uçak bileti satın almanız yeterli. Çanakkale engin tarihi, tatil için ideal olan doğası ile ülke genelinden tatilcileri kendisine çekiyor. Genellikle yaz tatilini bu anlamlı topraklarda geçirmek isteyenler erkenden Çanakkale uçak bileti satın alarak, uygun fiyatları yakalayabiliyor. Bu aynı zamanda Ankara için de geçerli olan bir durum. Ankara uçak bileti satın alarak, iki kent arasında hızlı ve sorunsuzca bağlantı kurulabiliyor. Böylece kara yolunun yoruculuğu geride kalmış oluyor.
Çanakkale Havalimanı, 1995 yılında hizmet vermeye başlamış olan bir tesistir ve o günden bugüne hem ulusal hem de uluslararası niteliği ile hava yolu ulaşım hizmeti sunmaktadır. 2008 yılına gelindiğinde havalimanının çeşitli ihtiyaçları ortaya çıkmış ve yolcu trafiğini karşılamada sorunlar yaşanmaya başlanmıştır. Buna bağlı olarak da bu tarihte yeni terminal binası ve Apron inşaatı söz konusu olmuştur. Bugün tesisin sivil niteliğinin yanında askeri niteliğinden de söz etmek mümkündür. Havalimanına iniş yaptığınızda ise kent merkezine sadece 5 km uzaklıkta yer alıyorsunuz. Dolayısıyla hava yolu ulaşımı Çanakkale için oldukça caziptir. Kente bu şekilde ulaşmak için Türk Hava Yolları başta olmak üzere Pegasus Hava Yolları gibi şirketler aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
Belediye Otobüsü
Belediye otobüsü ile kent merkezine ulaşımınız oldukça hızlı gerçekleşecektir. Zaten yakın mesafede bulunan merkez, bu şekilde kolayca ulaşılabilir niteliğe sahip. Ayrıca hızlı ve uygun fiyatlı bir ulaşım şekli tercih etmek istiyorsanız belediye otobüsleri sizin için cazip olacaktır. Ancak eğer taşımanız gereken eşya çoksa ve aktarma yapma durumunuz söz konusuysa, belediye otobüsünü tercih etmek pek de konforlu bir seçim olmayabilir. Aksi takdirde konforlu, ucuz ve hızlı olduğunu söylemek mümkün.
Taksi
Çanakkale Havalimanı’nda hazır bulunan taksiler, sizi istediğiniz noktaya çabucak ulaştırma görevine sahiptir. Eğer zaman kaybı yaşamadan, aktarma yapmadan konaklama yerinize ulaşma derdindeyseniz, diğer araçlar ile oyalanmanıza gerek yok. Doğrudan taksiye binerek, konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Üstelik taksinin konforu sayesinde bavul taşımak da sizin için bir dert olmaktan çıkacaktır. Bir de yanınızda arkadaşlarınız ya da aile üyeleriniz gibi yolculuk arkadaşlarını varsa, taksi maddi anlamda hesaplı da olabilir.
Kiralık Araç
Araç kiralama şehir turu yapacak olanlar için çok cazip bir seçenektir. Bu sebeple de havalimanına iniş yaptığınız an itibariyle kiralık araç konforunun tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz. Araç kiralamak için dilerseniz henüz kente gelmeden önce de harekete geçebilirsiniz. Çeşitli şirketlerin sunduğu araç kiralama hizmeti ile gelmeden önce aracınızı hazırlatabilirsiniz. Üstelik grup olarak yolculuk ediyorsanız, yolcu sayısına uygun olarak da araç kiralama imkânına sahipsiniz ki bu aynı zamanda maddi olarak da cazip bir seçenek olacağını gösteriyor.
Çanakkale, şehrin adı ile boğazın kıyısında yer alır ve ülkemizin güzel kentlerimizden biridir. Çanakkale hem antik dönemlerde hem de sonraki süreçlerde, farklı farklı medeniyetler döneminde oldukça önemli bir bölge olmuştur. Antik dönemlerde efsanelere konu olmuş olan Troya da Çanakkale topraklarında yer alır ve sonrasında ise bölgeye hâkim olan en büyük medeniyet olan Osmanlı İmparatorluğu’nun kıymetli kalıntıları bugün şehrin dört bir köşesinde görülebiliyor. Kentin eski merkezi olan Biga çevresinde özel tarihi değerleri görebilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz. Ayrıca 1915’in hüzünlü izleri, kentin dört bir yanında okunabiliyor. Bu sebeple Çanakkale özel bir gezi rotasıdır. Her Türk gencinin ziyaret etmesi gereken topraklar olarak ifade edilir kent.
Çanakkale’nin bulunduğu konum ve de coğrafi özelliklerine göre iklimini değerlendirecek olursak ise Akdeniz iklimi ile Karadeniz ikliminin buluşma noktası olduğunu anlıyoruz. Aynı zamanda Balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgalarına açık oluşu bölgede sert rüzgârların esmesine sebep oluyor. Yağış özellikle kış ve ilkbahar aylarında yoğunluk gösteriyor ve sıcaklık değerlerinin uygunluğu sebebi ile ilkbahar ya da yaz aylarında şehrin ziyaret edilmesi öneriliyor. Özellikle yaz ayları daha ideal zamanlardır. Ayrıca kentte kış aylarında don olayların da fazla olması, seyahat için yaz aylarını ideal kılıyor.
Seddülbahir Kalesi
Eceabat’ta yer alan Seddülbahir Kalesi, geçmişte Venediklilerin Limni ve Bozcaada’yı işgal etmeleri sebebi ile savunma maksatlı olarak inşa edilmiştir. Gelibolu Yarımadası’nın Ege denizine bakan tarafında yer alan görkemli kale, bu dönemlere ait önemli bir değer olmakla birlikte ancak 1980 yılı itibariyle korunması gereken bir kültürel varlık olarak değerlendirilmiştir. Dolayısıyla Çanakkale ziyaretinizde, ister tatil için gelmiş olan isterseniz de kültürel gezi maksatlı gelin, Seddülbahir Kalesi görmek isteyeceğiniz bir noktadır.
Bozcaada Akvaryum Koyu
Mermer Burnu yani diğer ismi ile Akvaryum Koyu, adeta bir akvaryumu andıran doğallığı ile tatilcileri kendisine çekiyor. Havaların ısınması ile birlikte trafiği artan koy, nereyse yıl boyunca ziyaret edilen bir doğal güzelliktir. Küçük olmasının yanında neredeyse hiçbir zaman boş kalmaması dikkatleri çeker. Eğer özellikle de tatil maksadı ile bu topraklardaysanız, Akvaryum koyunu görmeden geçmemelisiniz.
Bozcaada Müzesi
Bozcaada Müzesi, kentin ilgi çeken müzelerinden biridir ve yoğun kişisel girişimler sonucunda ortaya çıkarılmıştır. M. Hakan Gürüney müzenin kuruculuğunu üstlenmiştir ve müze kuruluşundan bu yana çeşitli düzenlemeler ile gelişimini sürdürmüştür. Her geçen gün müze kapsamı daha da genişlemektedir.
Çanakkale Şehitler Abidesi Harp Müzesi
Çanakkale Şehitler Abidesi Harp Müzesi, her halde şehrin en çok ziyaret edilen en görülesi yeridir. Bu müze, 1971 yılında açılmıştır ve müze kapsamında 1824 eser sergilenmektedir. Ülkemiz için büyük önem taşıyan ve tarihimizin acı hatıralarından biri olan Çanakkale savaşının acı izlerini görebileceğini Şehitler Abidesi Harp Müzesi, son derece duygulandırıcı bir gezi durağı olacaktır sizin için. Savaşta kullanılmış olan silahları çeşitli gereçleri burada görebilirsiniz.
Şahindere Şehitliği
Seddülbahir köyünün merkezinde yer alan Şahindere Şehitliği, Çanakkale muharebeleri sırasında büyük sargı yerlerinden biri olan bölgede yer alır. Bunun temel sebebi ise burada gölge veren ağaçların ve de su kaynağının bulunmasıdır. Bu durum büyük kolaylık sağlamıştır. Bugün bu şehitlikte isimleri tespit edilebilen 2177 şehit yatıyor ve bunun dışında da 1915 sonrasında gerçekleşen muharebelerde şehit düşen bir grup asker de burada yatıyor. Yolunuz bu bölgeye düştüğünde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri olan şehitlik, duygularınızı harekete geçirecektir.
Çanakkale Arkeoloji Müzesi
Çanakkale bölgesinde ilk müzecilik faaliyetleri ancak 1936 yılı ile birlikte başlamıştır. Bu dönem itibariyle bölgeden toplanan eserler, kıymetli kalıntılar, öncelikle eski bir kilise binasında toplanmıştır. Sonra ise Çanakkale Arkeoloji Müzesi adı altında bir araya getirilmiştir. Bu eserleri ziyaret edebilmek ancak 1960 yılı itibariyle mümkün olmuştur. Bu döneme kadar Çanakkale’nin arkeolojik değerleri ziyarete açılmamıştır. Bugün ise mermerler, çeşitli heykeller, mezar stelleri ve çeşitli mimari parçalar ile çanak çömlek gibi gereçler müze kapsamında sergilenen eserlerin bir kısmını oluşturuyor.