Ülkemizin en doğu noktasında yer alan Iğdır, havalimanının inşa edilmesi ile birlikte, ülkemizin kolay ulaşılabilen yerleri arasına girmiştir. Oysa hem büyük kentlerimize uzaklığı, hem çetin iklimi hem de engebeli yapısı kentin ulaşımında büyük bir engel teşkil ediyordu. Bugün ise Ankara – Iğdır uçak bileti ile kente sadece 1 – 2 saat içerisinde ulaşmak mümkün ve bu turistik açıdan da mükemmel bir fırsattır. Hem kent sakinleri, hem de seyahat etmekten hoşlananlar, bu rotanın caziplikleri ile kenti tercih ediyorlar. En uygun fiyatlar ile Iğdır uçak bileti ya da Ankara uçak bileti satın almak için ise tek yapmanız gereken www.ucakbileti.com.tr adresini ziyaret etmektir. Bu şekilde hızlı bir şekilde uçak bileti satın alabileceğiniz gibi hem de mümkün olan en düşük fiyatlara ulaşabileceksiniz.
Henüz 2012 yılında inşa edilerek hizmete sokulmuş olan Iğdır Havalimanı, turistik anlamda oldukça hızlı bir yükseliş gösteriyor. Sadece sivil özelliği olan tesis, henüz iç hatlar uçuşları için hizmet veriyor. İlginin artışı ve havalimanının trafiğinin gelişimi ile dış hatlar da kent için beklenen bir imkândır. Havalimanı ile şehir merkezinin çok uzak olmaması da tesisin güzelliklerinden biri olarak sayılabilir. Çünkü Iğdır Havalimanı, şehir merkezine sadece 16 km uzaklıkta yer alıyor. Yani şehir merkezinden havalimanına ulaşımda otobüs, minibüs ya da taksi ile konforu yakalayabilir, zaman kaybı yaşamadan varış yapabilirsiniz. Kente başka kentlerden ulaşım için ise Türk Hava Yolları seferlerini tercih edebilirsiniz.
1992 yılı itibariyle Kars’tan ayrılarak ayrı bir il haline gelen Iğdır, 2012 yılından bu yana hava yolu ulaşımı imkânına sahiptir. Azerbaycan, İran ve Ermenistan ile sınır komşusu olan şehir, kritik konumunu geçmişten günümüze sürdürüyor. Tarihin en eski dönemlerinde de bulunduğu konum itibariyle, uygarlıklar için önem taşıyan bir bölge olmuştur. Ayrıca ikliminin sertliği sebebi ile kış aylarından ziyade bahar ayları seyahat için ideal zamanlardır. Kış aylarında mevsimsel sıkıntılar uçuşlarda da aksaklıklara sebep olabilmektedir. Bu sebeple bahardan da ziyade yaz ayları, tarihsel ve doğal güzellikleri görmek için doğru zaman olacaktır.
Selçuklu (Harmandöven) Kervansarayı
İki farklı isim ile anılan kervansaray, 12. Yüzyıl Selçuklu eserlerine has izler taşıyor. Buna bağlı olarak Selçuk Kervansarayı olarak anılan yapı, taş işlemeciliğinin en güzel örneklerinden biridir. 1986 yılı itibariyle koruma altına alınmış olan yapı, buna karşın yılların verdiği etki ile bugün neredeyse bir harabe halindedir. Yani büyük oranda yapının kalıntıları sizi karşılıyor.
Meteor Çukuru
Iğdır şehir merkezine neredeyse 42 km kadar uzakta yer alan Meteor Mukuru, büyüklüğü ve derinliği ile dünya genelinde ikinci sırada yer alması sebebi ile oldukça ünlüdür ve çok ziyaret edilen duraklardan biridir. Bugün yeterince korunamaması sebebi ile derinliğinin azaldığı, içerisinin dolmaya başladığı görülse de halen 35 metre derinliğe sahiptir.
Ahura Harabeleri
Büyük Ağrı Dağı’nın kuzey yamaçlarında yer alan Ahura Harabeleri, M.Ö. 2. Yüzyılda kurulmuş bir yerleşim yerinin kalıntılarıdır. Yüksek ve etkileyici bir noktada yer alan kalıntılar, geçmişin izlerini oldukça net bir şekilde yansıtıyor. Artaksiyalı Krallığı adı verilen bir krallık döneminde inşa edilmiş olan yerleşim yeri, 1930 yılına kadar bu isimle anılsa da daha sonraları adı Yenidoğan olarak değiştirilmiştir. Tarihe tanıklık eden harabeler, Anadolu’nun farklı bir uygarlığı ve farklı bir dönemine tanıklık etmesi sebebi ile görülmeye değerdir. Buna bağlı olarak da turistlerin gezi programları kapsamında yer alır.