Ankara’dan ulaşım imkânları hem yurt içi hem de yurt dışı çeşitliliği ile oldukça geniştir. Muhteşem bir doğu turu yapmak için ise sadece uçak biletine ihtiyacınız var. Hatta Trabzon uçak bileti satın alarak başlayabilirsiniz tura. Böylece yemyeşil bir doğa ile yola çıkmış olacaksınız. Dönüşünüzde ise nerede olursanız olun Ankara uçak bileti satın alarak evinize ulaşabileceksiniz. Uçak bileti fiyatlarının nerdeyse şehirlerarası otobüs biletlerinden daha ucuz hale geldiği düşünülecek olursa artık seyahat etmemeniz için hiçbir engeliniz yok. Ankara – Trabzon uçak bileti ile siz de hemen işe koyulun ve keşfetmediğiniz güzelliklere doğru yol alın!
Trabzon Havalimanı, Karadeniz bölgesinin en yoğun tesisi olmanın yanında, tur için cazip bir başlangıç olması sebebi ile de harikadır. Bu noktaya ülkemizin her yerine ulaşan Türk Hava Yolları dışında Pegasus Hava Yolları, AnadoluJet ve OnurAir ile de ulaşabilirsiniz. Trabzon Havalimanı, 1957 yılında hizmet vermeye başlamış olan bir merkezdir. Ancak havalimanı statüsüne kavuşması ancak 1995 yılında mümkün olmuştur. 1988 yılında ise geçici hudut kapısı olarak ilan edilmiştir. Bugün Trabzon Havalimanı hem iç hatlar hem de dış hatlar uçuşları ile hizmet vermektedir. Sadece sivil nitelikli olduğunu da belirtelim. Şehir merkezine sadece 6 km gibi kısa mesafe uzaklıkta yer alması ise özellikle turistler için harika bir özelliktir. Şehir içinde havalimanına ulaşım için ise otobüs ve servisleri kullanabiliyorsunuz. Bunun yanında taksiler hizmetinizdedir. Bir de araç kiralama imkânına sahipsiniz.
Karadeniz’in hırçın sahili ile Zigana Dağları arasında yer alan şehir, Giresun ve Rize gibi kentler ile de komşudur. 2012 yılı ile birlikte Büyükşehir statüsüne yükselen kent, şehzadeler şehri olarak anılan şehirlerden biridir. Osmanlı döneminde, şehzadelerin yetiştirilmek üzere gönderildiği önemli kentlerden biri olması, şehre bu anlamda da tarihi ve mimari değerler katmıştır. Bunun yanında sahip olunan doğal güzellikler ve eski dönemlere ait değerler, Trabzon’u bambaşka ve de çok kıymetli bir şehir haline getiriyor. Karadeniz bölgesine özgü iklim özellikleri ile ılıman olmasına karşın bol yağışlı olan şehir özellikle bahar ve yaz aylarında ziyaret edilebilir. Yaz aylarında ortalama sıcaklık 27 derece olduğundan son derece ideal bir gezi sunmaktadır.
Trabzon Kalesi
Trabzon denilince ilk akla gelenlerden biri şüphesiz ki Trabzon Kalesi ’dir. Bu yapının günümüze dek sağlam bir şekilde ulaşmış olması ise adeta bir mucizedir. Kalenin ilgi çeken kalıntıları, muhteşem bir doğa ile birlikte karşımıza çıktığı için ise adeta bir kartpostal manzarası oluşuyor. Trabzon’a gidince de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olduğu unutulmamalıdır.
Uzungöl Camii
Trabzon’a ait turistik görsellerin vazgeçilmesi haline gelmiş olan Uzungöl Camii, bu muhteşem manzaranın ortasında nasıl da heybetli duruyor. Caminin heybetli oluşu, manzara ile bütünleşmiş hali bir tarihi eser olduğu izlenimi uzandırsa da aslında caminin yapımı 2002’dir. Buna karşın bulunduğu konum, sahip olduğu mimari ve manevi değerler ile içinde bulunduğu doğa, görülmeye değer olmasını sağlamaktadır.
Sümela Manastırı
Sümela Manastırı, Trabzon’un en olmazsa olmaz gezi durağıdır. Maçka’da yer alan bu muhteşem yapının tahmini olarak M.S. 375 – 395 yıllarında inşa edildiği sanılmaktadır. Sümela Manastırı’na dair anlatılan pek çok efsanevi hikâye söz konusudur. Bunları yapıyı gezerken dinlemek çok daha cazip olacaktır. Siz de Sümela Manastırı ile başlayıp, şehrin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine doğru gizemli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Bunun için zaman kaybetmeyin ve yola koyulun.