Artık kentler birbirine yakın da olsa uzak da olsa havalimanları sayesinde yollar daha da kısaldı. Şehirlerarası kara yolu ulaşımı, özellikle bazı rotalarda neredeyse tarihe karışıyor. Ankara – Uşak uçak bileti de yakın gibi görünen iki kent arasındaki ulaşımı daha konforlu hale getiriyor. Uçak biletleri de yaygınlaşan bu ulaşım şartları ile çok daha cazip fiyatlara gerilemiş durumda. Özellikle de internet kullanımı bu anlamda büyük fayda sağlıyor. Bugün www.ucakbileti.com.tr adresi üzerinden en uygun fiyatlar ile Ankara uçak bileti ya da Uşak uçak bileti satın alabilirsiniz. Üstelik oturduğunuz yerden kalkmadan… Dolayısıyla hava yolu ulaşımı artık hem uygun fiyatlı, hem konforlu hem de hızlı bir seçenek olarak hayatımızda yer alıyor.
Uşak, havalimanı ile birlikte pek çok merkeze çok daha yakın hale gelmiş bir kentimizdir. Üstelik ticari faaliyetleri sebebi ile böyle bir imkân kent için adeta bir zorunluluktur. 2006 yılı ile birlikte hizmet vermeye başlayan Uşak Havalimanı, bu tarihten günümüze kadar hem kent hem de çere merkezler için önemli bir ulaşım aracı olmuştur. Sivil özellikli olan tesisin askeri niteliği de bulunuyor. Ayrıca tarifeli olarak gerçekleştirilen iç hatlar seferleri, dış hatlar seferleri ile de destekleniyor. Şehir merkezi ile tesis arasındaki uzaklık ise sadece 7 kilometredir. Havalimanına kent genelinden ulaşmak için belediye otobüsü, servis ve taksi kullanabilir, daha fazla konfor isterseniz de araç kiralayabilirsiniz. Tercih edebileceğiniz hava yolu şirketleri ise Türk Hava Yolları, AnadoluJet ve Pegasus Hava Yolları ‘dır.
Kütahya ve Afyon gibi şehirler ile komşu olan Uşak, Ege bölgesinin güzel kentlerinden biridir. Bölgenin en eski dönemlerine tanıklık etmiş olan kent toprakları, ilk olarak Temenothytia adı ile anılmıştır. Bugün bildiğimiz Uşak ismi ise âşıklar diyarı anlamına gelir ve ünlü gezgin Evliya Çelebi de Seyahatname ’sinde Uşak’tan bahsederken âşıklar diyarı tanımlamasını kullanır. Osmanlı döneminde ise kent oldukça kıymetli eserlere sahip olmuştur. Bugün kent gezinizde hem bu dönemin eserlerine hem de geçmişin ünlü kalıntılarına rastlayabilirsiniz. Şehrin iklimi kış aylarının yağışlı olmasını sağlarken yaz aylarının da sıcak ve kurak olmasını sağlıyor. Buna bağlı olarak Uşak ziyareti için bahar ve yaz ayları daha cazip olabilir. Ancak kış ayları da tercihiniz olabilir.
Uşak Bedesteni
Bugün Sahaflar Çarşısı olarak kullanılan tarihi Uşak Bedesteni, şehrin tam merkezinde yer alması sebebi ile turistlerin dikkatini çekiyor. Bedestenin inşası ile ilgili olarak ise kim tarafından inşa edildiği bilinmemekle birlikte, 1901 yılında yapılmış olduğu sanılmaktadır. 1980 yılında ise kapsamlı bir onarımdan geçirilmiştir ve bu dönem itibariyle sahaflar çarşısı özelliği kazanmıştır.
İnay Kervansarayı
İnay Kervansarayı, 13. ya da 14. yüzyıla ait bir yapı olarak günümüze ulaşmış en eski kalıntılardan biridir. Herhangi bir onarım çalışması görmediği için bugün harap bir halde olan kervansaray, buna karşın ilgi çekici mimari detaylarını yitirmemiştir. Dolayısıyla tarih ve mimariye ilgi duyanlar için cazip bir durak olabilir.
Uşak Arkeoloji Müzesi
Uşak Arkeoloji Müzesi fikri ilk olarak 1966 yılında ortaya atılmıştır ve bu dönemin ardından 1970 yılında müzenin açılışı gerçekleşmiştir. Aslında oldukça küçük olan müze binası ağzına kadar kıymetli kalıntılar ve eserler ile doludur. Bu durum ise aslında turistler için daha caziptir. Çünkü tarih ve kültür ile dolu dolu olan bir müze, merak uyandırıcı niteliğe sahiptir.