Dil Seçiniz

İstanbul – Bursa Uçak Bileti

Ulaşımda yarattığı yenilikler ile son yıllarda dikkat çeken Bursa Belediyesi, hava yolu ulaşımında da atılımlarda bulunuyor. Bugüne kadar kullanımda olmakla birlikte çok etkin olmayan Bursa Yenişehir Havalimanı, son birkaç yıl içerisinde önemli atılımlar ile İstanbul başta olmak üzere pek çok kenti birbirine bağlamaya başlamış bulunuyor. İstanbul üzerinden Bursa’ya ulaşmak için hızlı feribot, deniz uçağı, Helitaksi ve otobüs gibi seçenekleri değerlendirebileceğiniz gibi hava yolu ulaşımının temel taşı olan uçak seferlerini de tercih edebilirsiniz. Bugün Bursa üzerinden İstanbul ’a ulaşmak hava yolu imkânları ile çok daha hızlı hale gelmişken, Trabzon, Ankara ve Muş gibi çeşitli kentlere ulaşım da aynı hızda gerçekleştirilebilmektedir.

Bursa Yenişehir Havalimanı

Kentin hava yolu ulaşımını sağlayan Yunuseli bölgesinde yer alan havalimanının yetersizliği, 1995 yılında büyük gövdeli uçaklar için yeni bir pisti gerekli kılmıştır. Bu sebeple de mevcut askeri havalimanının sivil trafiğe açılmasına karar verilmiştir. Yenişehir Havalimanı bu şekilde ortaya çıkmıştır. 2000 yılında sivil trafiğe açılmış olan tesis, 2001 yılında ise hudut kapısı ilan edilmiştir. Şehre uzaklığı ortalama 50 km olan Bursa Havalimanı’na çeşitli ulaşım araçları ile varmanız mümkün olmaktadır. Bugün havalimanına sefer düzenleyen Türk Hava Yolları, AnadoluJet ve Pegasus Hava Yolları gibi hava yolu şirketleri, Türkiye’nin dört bir yanına hızla varış yapmanızı sağlıyor. Kısacası Bursa’ya ulaşım için İstanbul – Bursa uçak bileti satın almanız yeterlidir.

Bursa Yenişehir Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Belediye Otobüsleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsler, Kent Meydanı’ndan hareketle Yenişehir havalimanına ulaşım sağlıyor. Tarifeli uçuş seferlerine göre zamanlaması yapılan otobüslerin güzergâh bilgileri ve hareket saatlerini internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Aynı şekilde İnegöl ilçesinden de hareket eden Belediye otobüsleri mevcut olduğundan havalimanına ulaşım kolaylaştırılmış durumdadır.

Taksi

Bursa merkezden havalimanına ulaşımda taksi tercih edebileceğiniz gibi, havalimanından kentin çeşitli noktalarına ulaşımda da taksi kullanabilirsiniz. Havalimanında bulunan taksiler size hizmet vermektedir. Bu seçenek, diğer ulaşım şekillerine göre biraz daha masraflı olarak değerlendirilse de konforlu ve de hızlı bir ulaşım şekli olması özellikle de iş seyahati sebebi ile kente gelenler için oldukça cazip olmaktadır. Hiç zaman kaybetmeden uçağınız iner inmez taksiye binerek varış noktanıza doğru harekete geçebilirsiniz.

Dolmuş

Bursa Doğu Garajından hareket eden dolmuşlar, talep üzerine ulaşım sağlamaktadır. Bunun için de gerekli iletişim bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Böylece taksi konforunda bir ulaşım gerçekleştirmiş olursunuz.

Özel Araç

Mümkünse özel araç ile seyahat etmek havalimanına ulaşım için tercih edilendir. Ortalama 50 km olan uzaklık Ankara Yolu ya da Çevre yolu ile kısa sürede kat edilebilmektedir. Ancak İstanbul ya da başka bir şehir üzerinden Bursa’ya gelmişseniz, özel araç yerine araç kiralama seçeneğini de tercih edebilirsiniz.

Bursa Hakkında Genel Bilgiler

Çok eski zamanlardan bu yana değer görmüş olan bu topraklar, M.Ö. 5200 yılına kadar uzanan bir tarih ve kültür birikimine sahiptir. Antik çağlarda önemli merkezlerden biri olmuş olmasının yanında, Osmanlı döneminde başkent olarak tercih edilmiş ve önemli stratejik noktalardan biri olmuştur. Cihan devleti Osmanlı’ya başkentlik yapmış olan kent, devletin yapılanmasında önemli yer edinmiş ve yıllar içerisinde de sahip olduğu nitelikleri korumuştur. Bugün Bursa’da gezerken, hemen her sokağında geçmişin izlerine rastlarsınız. Osmanlı Devleti’nin bıraktığı muhteşem yapılar, kentin dört bir yanını süslemektedir. Yapıların korunarak bugüne getirilmiş olması ise yerel halkın değerlerine sahip çıktığını gösteriyor. Bu sebeple Bursa gezmesi keyifli, adeta tarih yolculuğu gibi olan bir şehirdir.

Denizden yüksekliği 155 metre olan Bursa, genel itibariyle ılıman bir iklimin etkisi altındadır. Türkiye’nin 4. Büyük kenti olarak nitelenen kent, Marmara Denizi’nin ılıman etkisi ve Uludağ’ın sert iklimi etkisi altında kalmaktadır ve bölgelere göre değişiklikler göstermektedir. Kış aylarında kar yağışı görüldüğü gibi yaz aylarında da yüksek sıcaklıklar görülebilmektedir. Kenti bahar ve yaz aylarında ziyaret etmek kültür ve tarih gezileri için ideal olduğu gibi sahillerinin tadını çıkaracağınız bir tatil yapmak için de doğru zaman olacaktır. Ancak Uludağ’ın önemli bir kayak merkezi olması, kış aylarında kente gitmeyi de cazip kılmaktadır. Bu sebeple kış aylarında da Bursa’yı ziyaret edip, Uludağ’ın tadını çıkarabilir ve dönüşte de kentin merkezinden geçeceğiniz için en önemli tarihi yerlerini görebilirsiniz.

Bursa’nın Gezilecek Yerleri

Bursa Ulu Camii

Bursa o kadar çok gezip görülecek yere sahip ki, bunları birkaç madde ile sınırlandırmak kesinlikle mümkün değil. Şaşırtacak kadar çok gezilecek yere sahip olan kent, Osmanlı kentlerine has bu özelliği ile neredeyse İstanbul’un gezilecek yerleri kadar çok seçeneğe sahiptir.  Bursa Ulu Camii ise kentin en önemli tarihi, dini ve turistik noktasıdır. Dini açıdan 5. Makam olarak değerlendirilen camii, mimari açıdan da göz doldurmaktadır. Kent merkezinde yer alması ise ziyareti kolaylaştırıyor.

Tophane

Tophane hem Bursa Saat Kulesi’nin burada yer alması hem de Osmanlı Devleti’nin en önemli iki isminin, Orhangazi ve Osmangazi’nin türbelerinin burada yer alması sebebi ile kentin en kıymetli noktalarından biridir. Üstelik buradan göreceğiniz kent manzarası adeta büyüleyicidir. Hem çarşı ve hanlar bölgesine yukarıdan bakabileceğiniz, hem Uludağ’a doğru bir bakış atabileceğiniz hem de kentin en uç noktalarını dahi görebileceğiniz bu yüksek nokta, oldukça keyiflidir ve turistik gezilerin önemli bir noktasıdır.

Muradiye Külliyesi

Muradiye Külliyesi, Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli isimlerinin türbelerinin yer aldığı bir noktadır. Son zamanlarda yapılan restorasyon çalışması ile oldukça dikkat çeken yapılar, başka bir atmosfere sürükler sizi. Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Mustafa’nın türbesinin burada yer alması ise turistlerin ilgisini çeken önemli bir özelliktir.

Trilye

Kentin antik dönemlerden kalan ve oldukça yakın zamana kadar da Rumlar tarafından kullanılan bu bölgesi, mübadele ile farklılaşmıştır. Ancak hala burada bulunan ve harabe haline gelmiş olan Taş Mektep görülebilir. Bölgenin kıymetli zeytinyağı ve zeytin sabunları satın alınabilir ve lezzetli bir balık yenilebilir. Sıcak atmosferi ile de dinleneceğiniz bir nokta olan Trilye, kent merkezine de fazla uzak sayılmayan bir mesafede yer alır.

Yeşil Türbe

Bursa, bir Osmanlı kenti olmanın verdiği etki ile çok sayıda kıymetli tarihi yapıya sahip. Bunlardan en önemlilerinden biri olan Yeşil türbe, adeta kentin simgelerinden biridir. Türbenin sahip olduğu eşsiz çini örnekleri, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin ilgisini çekmekte ve her yıl daha da çok turist burayı ziyaret etmektedir. Kent merkezinde bulunan önemli tarihi yapılardan olması, Yeşil Türbeyi daha cazip bir gezi noktası haline getirmektedir.

Oylat Şelalesi

İnegöl ilçesinde yer alan Oylat şelalesi, kentin sayısız doğal güzelliğinden sadece bir tanesidir. Oylat Kaplıcalarına bağlanmış olan şelale, hem bir tatil merkezi hem de şifa merkezidir. Burada çeşitli ağaç türlerinin oluşturduğu yeşil örtünün huzurunu hissedip, dinleneceğiniz, yılın kalan kısmı için enerji depolayacağınız bir tatil yapabilir, şifa bulabilirsiniz. Çok fazla ölümsüzleştirmek isteyeceğiniz kare olacağından, buna hazırlıklı olarak gitmeli ve bol bol fotoğraf çekmelisiniz. Burada her adımınız sizi şaşırtıp heyecanlandıracak manzaralara sürükleyecektir.