Dil Seçiniz

İzmir – Adana Uçak Bileti

Yoğun yurt içi ve yurt dışı trafiği ile dikkat çeken Adana, hava yolu ulaşımı anlamında büyük yol kat etmiştir. SunExpress ’in de aktarma merkezi olarak tayin ettiği İzmir üzerinden Adana’ya ulaşım, imkânların fazlalığı sebebi ile oldukça kolay bir şekilde sağlanabilmektedir. Konforlu ve zaman kaybı olmaksızın gerçekleştirilecek bir seyahat için daha iyi bir alternatifiniz de söz konusu değil. Bu tip harika bir yolculuk için sadece İzmir – Adana uçak bileti almanız yeterlidir.  Saat gibi kısa bir süre sonra varış noktanıza ulaşmış olursunuz. Üstelik ülkemizin önemli değerlerine sahip olan İzmir’e İzmir uçak bileti ile kısa sürede ulaşılabildiği gibi, Adana’ya da Adana uçak bileti satın alarak kolayca ulaşılabilmekte ve kentin doğal ve tarihi değerleri keşfedilebilmektedir. En önemlisi de kentin en dikkat çeken özelliği olan mutfak kültürünü bizzat yerinde deneyebilirsiniz.

Adana Havalimanı

Adana Havalimanı, çok sayıda hava yolu şirketi için düzenli seferler ile ulaşılan bir noktadır. Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları ve AnadoluJet gibi hava yolu şirketleri, kente düzenli seferler gerçekleştirerek, avantajlı bir ulaşım imkânı tanımaktadırlar. Bugün Adana’ya ulaşımınız hangi kentten olursa olsun çok daha kolay ve konforlu olarak gerçekleşebilmektedir. Adana Havalimanı, 1937 yılında hem askeri hem de sivil nitelikli olarak açılmış olup, 1956 yılı itibariyle de uluslararası nitelik kazanmıştır. Bugün sivil niteliği ile hizmet vermeyi sürdürmektedir. Ayrıca havalimanının şehir merkezine sadece 3,5 km uzaklıkta yer alması büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Buradan kent merkezine ulaşım için çeşitli araçları kullanabilir ve sıkıntı yaşamadan varış noktanıza ulaşabilirsiniz.

Adana Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Taksi

Hızlı ve sıfır zaman kaybı ile yolculuk etmek isterseniz, servis ya da otobüslerin hareket saatlerini beklemeden taksi ile yolculuk edebilirsiniz. Şehir merkezinin yakın olması sebebi ile hem kısa hem de hesaplı bir yolculuk olabilir. Üstelik kentin farklı noktalarına ulaşım için de iyi bir seçim olabilir.

Belediye Otobüsü

135 numaralı Belediye Otobüsü, Havalimanı ile Balcalı hattında hareket etmektedir ve havalimanına ulaşımda cazip bir ulaşım seçeneğidir. En ucuz ulaşım şekli olduğu gibi, eşyanızın çok olmaması durumunda çok da konforlu olacaktır.

Minibüs

Şehir merkezi ile havalimanı arasında sefer yapan minibüsler, ucuz ulaşım imkânlarından bir diğeridir. Zaten merkezin yakın oluşu bu tip seçenekleri artırdığından, eşya durumunuz ve benzeri şartlara göre seçiminizi yapabilirsiniz. Dolmuşlar, özellikle kent merkezine ulaşmak isteyenler için idealdir.

Hava Yolu Şirketi Servisleri

Kente ulaşım sağlayan THY, AtlasJet, Pegasus Hava Yolları, OnurAir ve SunExpress, kendi yolcu servisleri ile ulaşım gerçekleştiriyor. Yolcularının konforunu önemseyen şirketler, belli güzergâhlara yolcu taşımacılığı yapıyor. Bunun için uçak biletinizi satın alırken görüşebilir ya da hava yolu şirketleri ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.

Adana Hakkında Genel Bilgiler

Hatay ve Mersin gibi şehirleri içerisine alan Çukurova bölümünün merkezi kabul edilen Adana, Hitit İmparatorluğu’ndan bu yana benzer isimler ile anılmış ve bugün Adana olarak dilimizde yer etmiştir. Tarih sahnesinde, bütün Anadolu kentleri gibi önemli bir yere sahip olmuş olan şehir, egemenliği altına girdiği kültür ve medeniyetlerin etkilerini, bünyesinde harmanlamış ve bugün sahip olduğu yapıyı kazanmıştır. 3000 yıl kadar önce başlayan tarihi değerlere sahiptir ve Antik dönem gibi bazı zaman dilimleri kent için çok önemli olmuştur. Bugün kentin tarihi yapıları büyük önem taşır ancak mutfak kültürü de diğer kentlere göre daha fazla dikkat çeken özelliklerden biridir.

Kenti ziyaret etmeden önce bilmeniz gerekenlerden biri ise kesinlikle iklim özellikleri ve bitki örtüsüdür. Adana, tipik Akdeniz iklimi etkisi altında olan bir kenttir. Kış ayları genel itibariyle ılık ve yağışlı geçerken, yaz ayları sıcak ve kurak olmaktadır. Yaz aylarında sıcaklık oldukça yüksek olduğundan, gezilerinizi bahar aylarında yapmanızı tavsiye ediyoruz. Böylelikle daha rahat bir şekilde şehrin güzelliklerine yolculuk edebilirsiniz. Diğer taraftan bitki örtüsünden bahsetmek gerekirse, kent yüzde 29 oranında ormanlar ile kaplıdır. Genellikle Akdeniz bitkileri yaygın olmakla birlikte, ormanlık alanlarda yüksek kesimlerde yer almaktadır. Adana’da bitkisiz toprak örtüsü ise neredeyse yok denecek kadar azdır.

Adana’nın Gezilecek Yerleri

Tuz Hanı

Hicri 903 yılında inşa edildiği bilinen Tuz Hanı, tek katlı bir minareye sahiptir ancak bugün gelinen noktada yapı adeta harabeye dönüşmüş durumdadır. Başlayan restore çalışmaları ile çehresi güzelleşmeye başladığından ve orijinalliği de ortaya çıkmaya başladığından Tuz Hanı’nı gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Anavarza Antik Kenti

Anavarza Antik Kenti, Kozan ilçesi içerisinde yer alan tarihi bölgelerden biridir. Kent içerisinde, kale ve surları dışında birkaç kalıntı daha yer almaktadır. Kilikya bölgesi antik kentlerinin genel özelliklerini taşıyan kent, Kilikya Ovasının da önemli merkezlerinden biri olarak biliniyor. Ayrıca elde olan verilere göre kent en parlak dönemini 194 yılında yaşamıştır. 20 burçlu devasa suru ve sütunlu yolu ise en ilgi çeken noktalarını oluşturduğundan mutlaka görmelisiniz.

Şar Antik Kenti

Şar Antik Kenti, Akdeniz bölgesi içerisinde yer alan sayısız kıymetli antik kentten biridir. Adana bölgesi içerisinde yer alan kentler arasında da en çok ziyaret edilenlerden biri olarak bilinir. Büyük oranda Roma dönemi eserleri ile günümüze ulaşmış olan kentin, yine bu döneme ait olan amfi tiyatrosu görülmeye değerdir. Şar Antik Kenti’nin Bizans dönemine ait kalıntısı ise kilisedir. Onun da sadece kalıntıları günümüze ulaşabilmiş durumdadır.

Adana Arkeoloji Müzesi

Adana Arkeoloji Müzesi, 1924 yılında kurulmuş olmakla birlikte, günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Özellikle kent çevresinde yapılan kazı çalışmaları, müzenin sahip olduğu değerlerin derlenmesinde çok etkili olmuştur. Höyük ve iskân yerlerinde yapılan çok sayıda kazı, Hitit, Asur, Fenike ve Helenistik dönemden itibaren, günümüze kadar farklı dönemlere ait çok sayıda eseri ortaya çıkarmıştır. Antik dönemlere ek olarak, Adana Arkeoloji Müzesi kapsamında Selçuklu ve Osmanlı eserleri de görülebilmektedir.

Adana Ulu Camii

16. yüzyılda inşa edilmiş olan Adana Ulu Camii, kentin en büyük camisi olma özelliğine sahiptir. 1509 yılında Ramazanoğlu Halil Bey tarafından yaptırılmış olan yapı, Osmanlı döneminde inşa edilmiş olsa da, Emevi, Memlüklü ve Selçuklu etkilerini taşımaktadır. Ayrıca, yapı Adana – Ceyhan depreminden olumsuz etkilenmiş ve 1998 – 2004 yılları arasında restorasyon görmüştür. Kentin bugüne ulaşan önemli tarihi ve dini yapılarından biri olması, Adana Ulu Camii’ni özel kılmaktadır. Bu sebeple de yapıyı ziyaret etmek, Adana’ya gelince yapmanız gerekenlerden biridir.

Misis Antik Kenti

Antik Kentler diyarı olan Adana, farklı niteliği ile dikkat çeken Misis Antik Kenti ile çok sayıda ziyaretçiyi kente çekmektedir. Antik kentlerden hoşlananlar, bu noktayı görmek için kente gelebilmektedir. İpek yolu üzerinde yer alan kent, Ceyhan Nehri kenarında ikinci bir geçit özelliğine sahiptir. Kentin tarihi verilerine bakılacak olursa, Truva kahramanlarından biri olarak bilinen Mopsos tarafından inşa edildiği sanılmaktadır. Ayrıca kentin tarihinin Neolitik Çağ’da başladığı sanılıyor. Surları, hamamları, su kemerleri ve köprüleri ile görülmeye değer kalıntıları günümüze ulaştıran antik kenti, gezi programınıza dahil etmelisiniz.