Dil Seçiniz

İzmir – Mardin Uçak Bileti

Birbirine bu kadar uzak iki kentin buluşması ancak hava yolu ulaşımı ile bu kadar hızlı ve kolay olabiliyor. Özellikle SunExpress Hava Yolları ‘nın girişimleri İzmir ‘in Anadolu kentleri ile olan bağında oldukça etkili olmuştur. Şirket bugün pek çok kenti hızlıca İzmir’e ulaştırıyor. Bunun için sadece İzmir uçak bileti satın almak yeterli. Mardin ‘e gitmek için de aynı şekilde İzmir – Mardin uçak bileti satın alıp, konforlu bir yolculuk ile şehre ulaşabiliyor, üstelik belki de aynı gün şehri gezmeye başlayabiliyorsunuz. Uzakların yakınlaştığı imkân ile Mardin uçak bileti alıp ülkemizin pek çok yerinden şehre ulaşım sağlanıyor ve sunulan konfor ve kolaylık mevcut talebin artışını da sağlıyor.

Mardin Havalimanı

Mardin Havalimanı 1999 yılından bu yana kentin ulaşımı için hizmet vermekte ve bugün adeta şehrin dünyaya açılan kapısı statüsüne sahip olması sebebi ile büyük önem taşımaktadır. Geçmişte Mardin sayılı seferler ile sadece Ankara’ya bağlanabilirken bugün İstanbul, Ankara ve İzmir’e tarifeli seferler ile sık bir şekilde ulaşım gerçekleştiriliyor. Sivil nitelikli bir tesis olan Mardin Havalimanı iç hatlar uçuşları ile kent sakinlerine önemli bir hizmet sunuyor. Havalimanının avantajlarından biri ise şehrin merkezine çok da uzakta yer almıyor oluşu. Çeşitli ulaşım araçlarını kullanarak 20 km kadar ötede yer alan şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Mardin’e ulaşmak için tercih edebileceğiniz hava yolu şirketlerinden en önemlileri Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları ‘dır.

Mardin Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Minibüs

Minibüs en uygun fiyatlı ulaşım aracı olduğundan havalimanı ile şehir merkezi arasındaki mesafe söz konusu olduğunda ilk akla gelen seçenek oluyor. Rahatlıktan ziyade hem ucuz hem de kolay bir ulaşım istiyorsanız minibüsleri tercih edebilirsiniz. Havalimanı önünden binerek kolay bir şekilde ulaşım sağlanabiliyor. Tek dikkat edilmesi gereken eşya miktarıdır. Eşyanız çok olduğunda sizin için pek konforlu olmayacaktır ya da uygun bir seçenek olması mümkün değildir.

Taksi

Taksi ile ulaşım, şüphesiz ki dünyanın her yerinde en konforlu şehir içi ulaşım şeklidir. Doğrudan sizin varış yerinize ulaşan taksi, zaman kaybetmenize engel olur. Ayrıca diğer seçenekler sizin gideceğiniz yönde hizmet vermiyorsa taksi ile yolculuk etmek bir gereklilik olacaktır. Havalimanının önünde hazır bekleyen taksileri tercih ederek, inişinizde sonra zaman kaybetmeden yola çıkabilirsiniz.

Araç Kiralama

Mardin Havalimanı sahip olduğu araç kiralama şirketleri ile büyük bir kolaylık sunuyor gelen yolculara. Turist olarak şehre geldiyseniz çok sayıda farklı noktaya gideceksinizdir ve bu da diğer ulaşım şekilleri ile can sıkıcı olabilir. Oysa araç kiraladığınızda kendi aracınız ile geziyorsunuz demektir ve son derece konforlu olacaktır. Zaman tasarrufu da cabası. Bu durum iş için şehre gelenler için de geçerlidir. Zaman kaybının önüne geçip konfor sağlayan araç kiralama, cazip bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor.

Mardin Hakkında Genel Bilgiler

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan Mardin, konumu itibariyle, Dicle bölümündedir ve de Suriye ile sınır komşusudur. Pek çok açıdan şiirsel ya da masal gibi bir atmosferi olan Güneydoğu kentlerinden biri olarak Mardin özel bir öneme sahiptir. Şehir hem mimari, hem kültürel hem de arkeolojik açıdan farklı bir değere sahiptir bu durum turistik açıdan da kenti daha özel hale getirmektedir. İpek yolu güzergâhında yer alan şehir, çok sayıda han ve kervansaraya sahip olması ile birbirinden nitelikli tarihi yapılara sahip olduğunu da gözler önüne seriyor. Geçmişte son derece önem taşımış olan şehrin bugünkü statüsüne bakacak olursak ise 2012 yılında Büyükşehir belediyesi haline geldiğini görüyoruz.

Mardin’de yolculuk etmek adeta bir masalın içine sürüklenmek gibidir. Şehrin iklimi de farklı ancak bölgeye nazaran benzer özellikler gösteriyor. Gezi programınız için önem taşıdığından iklim niteliğine çok önem vermeniz gerekiyor. Şehir genelinde karasal iklim özellikleri hâkimdir ve bu sebeple de kış ayları oldukça sert geçer. Bu durum kış aylarında Mardin gezisinin çok da akıl karı olmadığını gösteriyor. Yaz ayları ise Mardin’de güneyden gelen çöl etkisi ile adeta kuraktır. Sıcaklık değerleri de oldukça yüksek seyreder. Bu sebeplere bağlı olarak Mardin gezisi için bahar ve yaz ayları daha ideal kabul edilebilir. Siz de programınızı yaparken bu detaylara dikkat ederseniz, daha keyifli bir gezi gerçekleştirebilirsiniz.

Mardin’in Gezilecek Yerleri

Mardin Ulu Camii

Mardin’in en eski camisi olmanın yanında, en önemli ibadet mekânlarından biri olması sebebi ile her turistin en çok ilgi gösterdiği duraktır Mardin Ulu Camii. Caminin tarihine dair net bir kaynak mevcut olmamakla birlikte, kapısında yazan 1190 tarihi yapım yılı olarak kabul edilmektedir. Cami dört büyük mezhep olan Hanefi, Şafii, Hanbeli ve Malikiye mezheplerine hitap etmektedir ve mimarisi son derece göz alıcıdır. İki göz alıcı minaresinden maalesef ki sadece biri günümüze ulaşabilmiştir.

Kasımiye Medresesi

Mardin Ulu Camii gibi şehir merkezinde yer alan Kasımiye Medresesi, bu özelliği ile de en sık ziyaret edilen yerlerden biridir. Medresenin sahip olduğu 700 yılık geçmiş bugün her adımınızda yüzünüze vuracak. Hem iç hem de dış mimarisi ile gönlünüzü çalacak olan yapı, kesinlikle görmeye değerdir. Ayrıca medresenin tarihine dair çeşitli söylentileri yine buradaki ziyaretiniz sırasında dinleyebilirsiniz.

Aznavur Kalesi

970 yılında inşa edilmiş olan Aznavur Kalesi, adeta tarihin en önemi dönemlerine tanık olmuş bir değerdir. Nusaybin ilçesinde yer alır ve geniş bir vadiye hâkim olan konumu ile ilgi görür. Ayrıca yıllara yenilmemiş olan yapı, kullanılan malzemeleri ve bugünkü durumuna bakıldığında daha uzun da bir süre ayakta kalacak gibi görünüyor. 14 burç ve 2 gözetleme kulesi ile ihtişamlı duruşunu muhafaza ediyorve gezginlere harika kareler sunuyor.

Revaklı Çarşı

Revaklı Çarşı şehrin alışveriş yapması en zevkli noktası olarak nitelenebilir. Hem tarih ile iç içe hem de birbirinden ilgi çekici hediyelikler burada bir arada bulunabiliyor. Çarşı boyunca dizilmiş olan revaklar ve de revakların arkasına sıralanmış olan birbirinden şirin dükkânlar, alışveriş yapma aşkınızı canlandıracak. Ayrıca mimari anlamda da bu çarşı önemlidir ve sizin de muhakkak ilginizi çekecektir.

Şehidiye Medresesi

Şehidiye Medresesi, yani diğer ismi ile Semanın Medresesi, 1239 ile 1260 yılları arasında inşa edilmiştir. Giriş kısmında yer alan vakfiyesine göre Necmeddin Gazi döneminde inşa edilmiştir. Zaman içerisinde yapılan bakım, medresenin çeşitli eklemelere maruz kalmasına sebep olmuştur ve Şehidiye Medresesi bugün orijinalliğinden biraz uzaklaşmıştır. Yapının il merkezinde yer alması ise turistler için cazip bir detaydır. Bu sebeple zahmetsiz bir şekilde medreseyi ziyaret edebiliyorsunuz.

Deyrülseferan Manastırı

Mardin’in doğu kesiminde yer alan Deyrülseferan Manastırı, sadece şehrin değil Mezopotamya bölgesinin en dikkat çeken yapılarından biridir. 4. Yüzyılda kurulduğu bilinen bu manastır içerisinde bugün 52 tane Süryani patriğinin mezarı yer almakta. Mardin’ e gelen turistlerin dikkatinden kaçmayan bu nokta, tarihi ve dini özelliği ile yoğun ziyaretçi akınına maruz kalıyor. Eğer şehrin tarihi değerlerinin tamamını görmek isterseniz, mümkün olduğunca uzun süre burada kalmalısınız. Çünkü kent oldukça kıymetli bir tarihi değerler listesine sahip.